Greklands 5 bästa öar

De grekiska öarna är alla vackra. Perfekt vatten, smekande stränder, sagolika miljöer och en rik kultur att utforska. Men det finns de öar som är lite mer omtyckta än de andra.

Kreta är överlägsen vinnare i vår omröstning om vilken som är den bästa grekiska ön. Greklandsresenärerna är trogna sina öar. Topplistan över de fem bästa öarna är densamma för tredje året i rad.

1. Kreta 2. Rhodos 3. Santorini 4. Samos 5. Korfu

Kreta på förstaplats

Greklands största ö är en vacker och naturskön ö med fina stränder, antik kultur, mysiga restauranger. Ön har en lång sommarsäsong från april till november. Det är landets sydligaste ö och ligger lika nära Afrika som Europa. Den sträcker sig över tre klimatzoner och den fantastiska naturen bjuder på allt från snötäckta bergstoppar till stränder med vajande palmer. Här kan du uppleva den grekiska mytologins sägner på nära håll – det ska vara här som guden Zeus föddes. När det kommer till mat och nöjen så finns allt från mysiga tavernor för romantiska middagar till livliga uteställen. Det går många charterresor till Kreta med både Ving, Apollo och Fritidsresor.

Rhodos – både nattliv och orörd natur

På Rhodos finns underbara naturstränder. Det är den ö som har flest soldagar av alla de grekiska öarna och här hittar du ett pulserande nattliv. De flesta besökare bor på den norra delen där huvudstaden Rhodos stad ligger. Resten av ön är mer eller mindre orörd med många små byar och fina badvikar.

Sagolika Santorini

Santorini är känt för sina fantastiska vyer och magiska solnedgångar vid Oia. Enligt många är det den vackraste ön och passar både paret, kompisgänget och familjen med lite större barn.

Samos – ett mer genuint grekiskt ö-liv

Samos är en grönskande ö med fina små byar och vackra dalar. Här finns turistorter för dig som söker lugn och en semester närmare det geniuna grekiska vardagslivet.

Venetiansk kultur och aktivteter på Korfu

Här finns härliga bad, golf och dykning. Ön är också präglad av den venetianska kulturen, som du upplever bäst i Korfu stad.

 

Källa: www.reseguiden.se

Kategorier: Resa till Grekland