Författare arkiv

Om Gran Canaria (Kanarieöarna)

Vilken svensk har inte hört talas om den spanska ön Gran Canaria? För unga och äldre är detta en plats som vi alla har hört talas både på ett eller annat sätt. Gran Canaria kallas charters egen ö, men är det så? Erbjuds det bara charter till denna ö och ingenting mer? Ön har mycket mer att erbjuda än så, inte bara resorts där allt är planerat och inramat.

Gran Canaria är inte den största ön i området men det finns desto mer att se bortom hotell och turistgator. Tar man sig bara bort från turiststråken och reser på egen hand med hyrbil har Gran Canaria massor att erbjuda. Att hyra bil ger mycket större frihet och du slipper trängas på lokala bussar som ibland kommer i tid och ibland inte. Stanna till på intressanta platser och beundra utsikten från toppen av ön som sedan länge inte är en aktiv vulkan.

Läs mer…

Kategorier: Resa till Gran Canaria (Kanarieöarna)  Kommentarer inaktiverade för Om Gran Canaria (Kanarieöarna)
Om Saharaöknen

Trots torkan är det en storslagen upplevelse att besöka Saharaöknen. Himlen är klar och bjuder på magiska soluppgångar och solnedgångar. Oaserna är bördiga gröna klickar i ett vackert stenlandskap med fantastiska formationer och när det regnar exploderar formligen öknen av liv. Här finns också många gamla kvarlämningar, som visar en lång och innehållsrik historia i ett område som varit bebott av människor sedan urminnes tider.

Sahara är arabiska och betyder ”den stora öknen”. Det är ett passande namn. Sahara är den största öknen i världen och täcker över en fjärdedel av hela Afrikas yta, från Atlanten i väster till Nilenområdet i öster. De stora ökenvidderna består av sandöknar, stenöknar, klippöknar och några fantastiska oaser. I Saharaöknen regnar det mindre än 250 mm regn per år.

Läs mer…

Kategorier: Resa till Afrika  Kommentarer inaktiverade för Om Saharaöknen
Greklands 5 bästa öar
De grekiska öarna är alla vackra. Perfekt vatten, smekande stränder, sagolika miljöer och en rik kultur att utforska. Men det finns de öar som är lite mer omtyckta än de andra.

Kreta är överlägsen vinnare i vår omröstning om vilken som är den bästa grekiska ön. Greklandsresenärerna är trogna sina öar. Topplistan över de fem bästa öarna är densamma för tredje året i rad.

Läs mer…

Kategorier: Resa till Grekland  Kommentarer inaktiverade för Greklands 5 bästa öar