Kategori Arkiv: »Resa till Gran Canaria (Kanarieöarna) «

Kanarieöarna

Eller Islas Canarias som de säger på spanska, är en spansk ögrupp som ligger ca 1500 km från det spanska fastlandet i atlanten utanför Afrikas nordvästra kust. Ögruppen består utav sju stora öarna, Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, Fuerteventura och El Hierro. Utöver dessa sju består ögruppen av 6 mindre öar. Fyra av Spaniens nationalparker ligger på Kanarieöarna. De som är mest kända är Vulkanen Teide på Teneriff och Timanfaya på Lanzarote. Läs mer…

Om Gran Canaria (Kanarieöarna)

Vilken svensk har inte hört talas om den spanska ön Gran Canaria? För unga och äldre är detta en plats som vi alla har hört talas både på ett eller annat sätt. Gran Canaria kallas charters egen ö, men är det så? Erbjuds det bara charter till denna ö och ingenting mer? Ön har mycket mer att erbjuda än så, inte bara resorts där allt är planerat och inramat.

Gran Canaria är inte den största ön i området men det finns desto mer att se bortom hotell och turistgator. Tar man sig bara bort från turiststråken och reser på egen hand med hyrbil har Gran Canaria massor att erbjuda. Att hyra bil ger mycket större frihet och du slipper trängas på lokala bussar som ibland kommer i tid och ibland inte. Stanna till på intressanta platser och beundra utsikten från toppen av ön som sedan länge inte är en aktiv vulkan.

Läs mer…

Kategorier: Resa till Gran Canaria (Kanarieöarna)  Kommentarer inaktiverade för Om Gran Canaria (Kanarieöarna)