Arkiv: » oktober, 2017 «

Rättigheter som resenär

​Höstlovet står för dörren och, om bara ett par månader, väntar julledighet. Tillfällen då många passar på att resa och uppleva nya kulturer och miljöer. Innan avfärd är det dock en del att tänka på, för att semestern ska bli så trygg och säker som möjligt.

Kristina Westling, konsumentrådgivare på Konsument Uppsala, råder alla resenärer att ha koll på bland annat bokningsvillkor och försäkringar inför flygresan. Efteråt kan det vara försent. Foto: Malena Olsson

Mörker, kyla och snöskottning. Mer behövs inte för att man ska längta bort till varmare breddgrader. Många planerar höst- eller vinterresan långt i förväg, medan andra klipper till i all hast.

Läs mer…

Kategorier: Resor  Kommentarer inaktiverade för Rättigheter som resenär
Vad gör länet unikt?

LÄNET Västmanland är ett litet län och kanske inte så känt för det stora flertalet svenskar och utlänningar.
Hur lockar man turister hit – den utmaningen står Henrik Wester, turismchef på Region Västmanland, inför.

Sedan årsskiftet ansvarar Region Västmanland för den regionala utvecklingen. Bland annat handlar det om infrastrukturen, utbildning såsom exempelvis Tärna folkhögskola, kulturutveckling som kan handla om exempelvis länsmuseet men också besöksnäringen.

– Vi är på flera olika sätt ett stöd för företag och när det gäller turismen är vi operativa. Vi planerar infrastrukturen för turister och andra besökare och vi är fyra personer som arbetar för hela länet. Vi jobbar på uppdrag av regionen och de turismaktörer som deltar i vår utvecklingsprocess. Läs mer…

Kategorier: Resor  Taggar: , , , ,  Kommentarer inaktiverade för Vad gör länet unikt?