Om Gran Canaria (Kanarieöarna)

Vilken svensk har inte hört talas om den spanska ön Gran Canaria? För unga och äldre är detta en plats som vi alla har hört talas både på ett eller annat sätt. Gran Canaria kallas charters egen ö, men är det så? Erbjuds det bara charter till denna ö och ingenting mer? Ön har mycket mer att erbjuda än så, inte bara resorts där allt är planerat och inramat.

Gran Canaria är inte den största ön i området men det finns desto mer att se bortom hotell och turistgator. Tar man sig bara bort från turiststråken och reser på egen hand med hyrbil har Gran Canaria massor att erbjuda. Att hyra bil ger mycket större frihet och du slipper trängas på lokala bussar som ibland kommer i tid och ibland inte. Stanna till på intressanta platser och beundra utsikten från toppen av ön som sedan länge inte är en aktiv vulkan.

Las Palmas är en av den trevligaste orterna att bo på på Gran Canaria, det är staden som är mest känd. Stanna annars i Puerto Mogan om du vill ha det lite lugnare och slippa den intensiva pulsen från Las Palmas. Lättast är att boka hyrbil direkt på Gran Canaria Airport. Härifrån är det inte lång bilresa till antingen Las Palmas eller någon av städerna på södra delen av ön, som Playa de Ingles eller San Agustin.

Gran Canaria är den tredje största ön i ögruppen Kanarieöarna, ca 1560 kvadratkilometer stor och med bil reser du på ett enkelt och smidigt sätt runt på ön. Tips är att köra längs med kusten hela vägen runt under en dag och du kommer uppleva massor av sevärdheter i på vägen. Det finns oändliga stränder, en del med massor av badgäster och andra som undkommit massturismen. Här är det fantastiskt vackert och underbart att få ha sin egen del av ön med sin partner eller familjen.

 

Som på andra öar i området finns det en uppsjö av tavernor, restauranger och tapasställen att äta och dricka. Den spanska maten är intensiv, vacker och smakrik. Välj flera mindre tapasrätter tillsammans med ett spanskt vin. Det kan inte bli fel! Missa heller inte att prova den klassiska och fantastiska Paellan. Så olik och samtidigt fantastisk jämfört med vad du kan få på en lokal restaurang hemma i Sverige.

Gran Canaria är en liten pärla i form av en paradisö utanför Afrikas kust, där unga som vuxna kan ha roligt och där du kan väljer från dag till dag om du vill ha citypuls i Las Palmas eller medelhavslugn i någon mindre ort. Gran Canaria upplevs bäst om du reser runt med bil. Gå online och sök upp biluthyrning Spanien och sedan Gran Canaria. Det finns alltid erbjudanden på flera olika bilmodeller både på hög eller lågsäsong.

 

Källa: www.svenskaartiklar.se