Turistorter i Spanien

Valencia
Spaniens tredje största stad som är präglad av muslimska morer. Många svenskar förknippar Valencia med apelsiner, fotboll och en stad som invaderats av svenska charterturister. Valencia är även en stad med bra shoppinganor. Generellt är priserna bra mycket lägre än i Sverige.

Mallorca
Mallorca är en av de populäraste öarna i Spanien. Beroende på vart man befinner sig på ön är den lämplig för olika saker. Norra delen vid Alcudia är väldigt anpassat till barn, lite äldre och handikappade. Här finns den finaste sandstranden på hela ön med långgrunt, kristallblått vatten. Alcudiabukten har de senaste åren blivit ett semesterparadis för barnfamiljer. Befinner man sig på södra delen av Mallorca, vid Palma Nova och Magaluf, blir det helt annat atmosfär. Här trängs ungdomarna på stranden på under dagens soltimmar och på kvällen flyttar de sig till någon av alla barerna. Hit åker man inte för att få en lugn semester, tvärtom. Här är det livlig semester som gäller. Vart man än befinner sig på ön är det lagom avstånd för att kunna ta sig till Palma, huvudstaden på ön. Här finns det trevlig shopping, men även lite kulturella inslag. Palma består av en gammal och en ny del. Båda värda ett besök..

Ull: strumpor, skor

Malaga
På den spanska sydkusten Costa del Sol ligger Malaga. I staden finner man en mängd vackra stränder och man kan räkna med 300 soldagar om året. Detta gör Malaga till Europas bästa strandområden. Pablo Picasso är en av de mest kända invånarna någonsin i Malaga. Malaga är även ett mecka för de som åker på språkresa. Det är ett av de mest populära språkreseställena i Europa.

Madrid
Spaniens huvudstad som är mycket mer än bara en stor huvudstad. Madrid är en stad full av en intenvis livsrytm. Det handlar om kultur, tapas, shopping och tjurfäktning. I Madrid är det inte heller helt omöjligt att hamna på en stor fotbollsmatch eller varför inte på en spektakulär famencoshow. Det finns även en hel del sevärdheter i Madrid. Pradomuseet är ett exempel. Madrid är också en otrolig shoppingstad. Här kan man shoppa kläder, skor och läder till väldigt bra priser. En härlig huvudstad som har massor med roliga saker att erbjuda.

Barcelona
Idag är Barcelona en av de populäraste städerna i Europa. Staden är fylld av ett härligt folkliv. Det är en stad som aldrig sover. Till Barcelona åker man för att shoppa, kolla in sevärdheter, sola och bada och framåt natten röja loss på ett av de olika dansgolven. Barcelona är världsberömt för sin annorlunda arkitektur. Även shoppingen är något utöver det vanliga. Priserna är något billigare än hemma i Sverige och utbudet är enormt. Barcelona är alltså en stad fullt med olika saker att uppleva. Det bara ens egen fantasi som sätter gränserna i princip.

Källa