Om Seychellerna

Seychellerna är 115 öar spridda som pärlor i Indiska Oceanen. Detta är det närmaste Edens lustgård man kan komma. Ingen annanstans är vattnet så azurblått, stränderna så vita och palmerna så böljande. Havet inbjuder till att segla, dyka, snorkla och simma. Naturen på öarna inbjuder till utflykter i en unik natur. Seychellerna är måna om att vårda sitt arv och satsar inte på massturism. Så det här är en lugn och idyllisk miljö att verkligen njuta av. Då öarna varit ganska isolerade från omvärlden har en unik fauna och flora växt fram.

Ögruppen är uppdelad i de inre öarna (41 st) och de yttre öarna. Uppdelningen är beroende av deras olika ursprung och geografiska läge. De inre öarna är skapade av granit och de yttre öarna är korallatoller. Seychellerna är en utmärkt plats att öluffa på då varje ö är unik med sin egen historia och karaktär. De största öarna är Mahé, Praslin, och La Digue. En av de yttre öarna, Aldabra är världens största korallatoll

Mahé är den största ön och har många sevärdheter, bland annat Kreolska institutet, Domaine de Val des Près, och en fantastisk katedral. Kyrkogården visar en historisk plats med traktens kända män. Praslin är utgångspunkten för många utflykter, men är även känt i sig. Stränderna, såsom Anse Lazio och Anse Georgette är fantastiska. Men ön gömmer också en riktig pärla. Här ligger nationalparken Vallée de Mai, platsen många faktiskt trodde var det ursprungliga Edens Lustgård en gång i tiden. Området består av en unik skog med unika palmer och anses vara ett botaniskt under. Nationalparken är ett levande museum med många fantastiska och tyvärr alltför utrotningshotade djur.

På ön La Digue känns det som om tiden har stått stilla. Här har traditionerna bevarats och man kan fortfarande se oxkärror rulla på vägarna. De flesta invånarna cyklar och traditionella båtbyggarmetoder är i bruk här än idag. La Dique har en vacker urskog med många unika arter. Bara här flyger den svarta paradisfågeln än idag. Aride är en ö som omvandlats till naturreservat. Den anses av många vara den vackraste ön. Här kan man se en mängd fåglar av alla de slag, både sjöfåglar och stationära fåglar.

Kulturen på Seychellerna är en mix av afrikanska, det europeiska och det asiatiska. Det kreolska köket är en upplevelse i sig med influenser från det franska, indiska och orientaliska. Antalet invånare i landet är litet, endast 60 000. 90% av dem bor på huvudön Mahé.

Källa