Reseinformation om Mellanöstern

Från stränder, shoppingfestivaler, golfkurser och lyxiga hotell i Dubai till de spartanska marknaderna i Oman, det är svårt att veta vart man ska börja. Mellanöstern har några av de fattigaste och gammalmodiga städerna i världen, men även de lyxigaste och mest hypermoderna. Denna del av världen är för de flesta västerlänningar ett helt oskrivet blad – här finns massor att upptäcka.

Mellanöstern ligger ihopklämd mellan Asien, Europa och Afrika och kan ses som en stor gryta med ingredienser från olika kulturer, religioner och konstiga former av transportmedel.

Om du är ute efter ett Indiana Jones äventyr, så är den gamla staden Petra i Jordan perfekt för dig. Vad sägs om att spendera en eftermiddag med kamelracing? Den här gamla ökensporten har fått ett riktigt uppsving de senaste åren och är numera mycket populär bland ungdomar i Mellanöstern.

Sola och snorkla
Om slappa i solen är ditt mål med resan så kan vi med glädje berätta att Mellanöstern har några av världens vackraste och orörda stränder. Och när du är trött på att ligga och gassa i solen kan du prova snorkling i Röda havet med fantastiska koraller och färgglada fiskar.

Det brukar vara backpackers som upptäcker de vackraste platserna innan alla stora hotellkedjor lägger beslag på platserna. Vi vet vart du hittar de orörda pärlorna.

Ta sig runt
Äventyrsresor är verkligen ett billigt och smidigt sätt att resa på. Du maximerar din upplevelse genom att resa i en mindre grupp med en guide som känner till alla de platser som vanliga turister inte åker till.

En jeepsafari genom Wadi Rum öknen i Jordan är en upplevelse som du aldrig kommer att glömma.

Vart ska man sova?
Ja, att det finns lyxhotell i Mellanöstern (framförallt i Dubai) känner ju alla till, men att hitta ett prisvärt backpackerhostel kan vara svårare. Vi har tillgång till massor av alternativ och hjälper dig så att du slipper betala en förmögenhet. Du kan naturligtvis hitta både hostels och hotell på plats, men se alltid till att ha de första nätterna förbokade hemifrån.

Prisnivåer
Mat, boende och barer är generellt ganska billigt i Mellanöstern jämfört med andra länder. Om du är under en sträng budget kan du leva på ca 180-200 SEK per dag i de billigaste länderna.

Källa